KURIKULUM ZA PROGRAM EDUKACIJE RODITELJA

KURIKULUM I PROGRAM PROJEKTA ESIPP

Projektni partneri razvili su program edukacije, predstavljen u nizu od šest modula, kojima je cilj:

  • Podržati roditelje da razviju razumijevanje o prirodi, izraženosti i iskustvu autizma
  • Pobrinuti se da roditelji razviju niz strategija koje mogu primijeniti da bi odgovorili na potrebe svojeg djeteta i svoje obitelji.

Sadržaj svakog modula predstavlja najnoviju najbolju praksu koju su prepoznali stručnjaci i istraživači na tom području, a također su uključene perspektive i mišljenja samih osoba s autizmom.

Namjera partnerstva je da ovi moduli razviju pouzdanje roditelja te da im pomognu u primjeni strategija koji će im na neki način olakšati zahtjeve i izazove koje pred njih stavlja briga o osobi s autizmom.

Svaki je modul osmišljen kako bi se povećalo znanje roditelja na način da se nastavlja na prethodni modul i dodatno se proširuje. Sadržaj modula promiče korištenje pozitivnih strategija i temelji se na sljedećim temama: uvod u poremećaj iz spektra autizma, nepoželjna ponašanja, korištenje vizualne strukture, senzorne teškoće, izazovi komunikacije i izgradnja socijalnih vještina. Osim toga, dodana su i tri dodatna modula kako bi se zadovoljili zahtjevi za informacijama o pitanjima puberteta, te o problemima spavanja i prehrane.

Recent Posts